Van vlonder tot overkapping

Naast het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen kunt u bij ons ook terecht voor houtbouw. Van schutting tot poort en van vlonders tot een maatwerk overkapping. Hoveniersbedrijf Minderhoud heeft vele specialismen in huis om uw droomtuin te realiseren.

Al onze houtbouw is maatwerk zodat we goed uw wensen kunnen omzetten naar het verwezenlijken van uw droomtuin. Kwaliteit, zorgvuldigheid en professionaliteit staan daarbij voorop. 

Houtbouw mogelijkheden

Bent u op zoek naar een tuinhuis waar u heerlijk buiten kunt zitten of zoekt u een schuur waar u goed kunt klussen met extra opbergruimte voor spullen? Wilt u wat sfeer toevoegen aan uw tuin met een pergola of bent u juist op zoek naar de combinatie van een overkapping en een schuur? Welke behoefte u ook heeft, wij helpen u graag. Hieronder geven we wat voorbeelden van de mogelijkheden.

De materialen die we in uw tuin gaan gebruiken zullen we voorafgaand samen bekijken bij onze leverancier. Hierdoor krijgt u een beter beeld van het materiaal en als u wat wilt veranderen is dit ook mogelijk.

 • Pergola

  Een pergola is een sfeervolle toevoeging aan uw tuin. De wanden zijn open waardoor u rondom vrij uitzicht heeft, maar toch het gevoel van beschutting hebt. Een pergola is maatwerk. We inventariseren daarom eerst uw wensen en denken mee over de mogelijkheden, zodat de pergola volledig tot zijn recht komt in uw tuin.

 • Overkapping

  Weer of geen weer, met een overkapping kunt u altijd genieten van uw tuin. Wilt u een terrasverwarmer erin of glazen deuren? Dat is mogelijk. Alle overkappingen maken we volledig op maat en naar uw wens. Ook als u nog niet direct gebruik wilt maken van bepaalde functionaliteiten dan bereiden we dit wel voor zodat we dit op een later moment makkelijker kunnen integreren.

 • Schuur

  Een schuur neemt vaak heel wat meters in van uw tuin en mede daarom is het van belang dat deze praktisch is en volledig aansluit op uw wensen. Wilt u het bijvoorbeeld gaan gebruiken als werkplaats om te klussen of is het enkel voor de opslag van fietsen? We bespreken graag uw wensen en de mogelijkheden zodat we de schuur volledig naar uw wens kunnen maken.

 • Vlonders

  Een houten vlonder geeft uw tuin een natuurlijke uitstraling, zorgt voor een sfeervol geheel en heeft een lange levensduur. De keuze in vlonders is groot, we denken daarom graag met u mee.

 • Poort

  Een poort van hout geeft uw tuin een luxe uitstraling en is bestand tegen weer en wind. Bent u op zoek naar een compacte poort of een dubbele poort? We maken alle poorten op maat zodat het precies aansluit bij uw wensen.

pergola met schuur

Kwalitatieve houtsoorten

Voor houtbouw maken we enkel gebruik van duurzame houtsoorten. De basis waar we mee werken is vooral douglashout. Daarnaast maken we steeds vaker gebruik van hardhout of een combinatie van beide houtsoorten.

Onderhoudsvriendelijke materialen

We zien ook steeds vaker dat hout wordt afgewisseld met onderhoudsvriendelijke materialen. Denk hierbij aan palen van aluminium of kunststof. Stalen of aluminium ramen en boeiboorden van kunststof.

overkapping tuin Projecten Minderhoud Hoveniers

Houtbouw Hoveniersbedrijf Minderhoud

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • We luisteren goed naar uw wensen
 • Het complete plaatje: van tuininrichting tot houtbouw

Welke wens u ook heeft in uw tuin, wij denken met u mee en realiseren het! 

Neem contact op