Een tuinontwerp dat bij u past!

Hoveniersbedrijf Minderhoud kan voor u een compleet tuinontwerp verzorgen. Samen met u gaan we aan de slag om tot een tuinontwerp te komen dat bij u past. Wij adviseren u graag over de verschillende tuinmaterialen en de materiaalcombinaties. Verder kunnen wij een beplantingsplan op maat voor u verzorgen zodat uw elk seizoen geniet van een kleurrijke en groene tuin. Benieuwd naar onze werkwijze bij het ontwerpen van uw tuin? Lees het hieronder. 

Onze werkwijze

 • 1. Meten is weten

  Voordat we starten met het ontwerp van uw tuin is het belangrijk om te weten wat uw wensen en de mogelijkheden zijn. Tijdens een afspraak bij u op locatie bespreken we dit en zullen wij uw tuin inmeten. Deze informatie vertalen wij naar een professioneel en creatief tuinontwerp. Het is ook mogelijk om een beplantingsplan door ons te laten maken of een (kleine) aanpassing in uw tuin inpassen in een bestaand tuinontwerp. 

 • 2. Schetsontwerp

  Na het bespreken van uw wensen, de te gebruiken materialen en het inmeten van de tuin gaan we voor u aan de slag met een creatief schetsontwerp. In het ontwerp wordt er rekening gehouden met de uitstraling van uw woning en de directe omgeving. Wij geven u daarbij tuinadvies over materiaalkeuzes en combinaties zodat er in uw tuin een goede balans ontstaat. Bij het schetsontwerp ontvangt u een werkomschrijvende offerte. De realisatie van het schetsontwerp is een creatief proces en zal daarom ook wat tijd in beslag nemen. 

  Om nog een beter beeld te krijgen van uw toekomstige tuin kunnen wij het schetsontwerp ook uitwerken in 3D. 

  Lees meer over 3D tuinontwerp

 • 3. Presenteren van het tuinontwerp

  Tijdens een nieuwe afspraak nemen we graag samen met u het schetsontwerp door. Het ontwerp maken we op schaal zodat u alles in de juiste verhoudingen ziet en er later geen misverstanden ontstaan. Ook kunnen wij de materialen aan u laten zien zodat u een beter beeld heeft en de juiste keuze kunt maken. Een beplantingsplan maken wij doorgaans na de aanleg van uw tuin, dan zijn namelijk alle borders precies bekend. Indien gewenst kan het beplantingsplan ook gelijk gemaakt worden na het definitieve tuinontwerp. 

 • 4. Eventuele aanpassingen

  Na de presentatie van het tuinontwerp krijgt u de mogelijkheid het ontwerp eigen te maken en eventueel aan te passen waar nodig. Ook hierin adviseren wij u graag. 

 • 5. Definitief tuinontwerp

  Mochten er nog aanpassingen zijn in het ontwerp dan voeren wij deze door. Als alles akkoord is gaan we aan de slag met het definitieve tuinontwerp en de bijbehorende offerte. 

  Uiteraard is het ook mogelijk om een tuinontwerp te realiseren zonder offerte. Ook als u al een tuinontwerp heeft willen wij graag een offerte voor u opstellen. Vaak maken we gebruik van een aanneemsom zodat de kosten vooraf duidelijk zijn voor u. Het is natuurlijk ook mogelijk om de werkzaamheden op nacalculatie uit te voeren of dat u zelf bepaalde werkzaamheden uitvoert. 

Tuinontwerpen

Interesse in een tuinontwerp?

Bent u op zoek naar een tuinarchitect of hoveniersbedrijf in Zeeland, die voor u een creatief tuinontwerp kan verzorgen? Neem dan vrijblijvend contact op met Hoveniersbedrijf Minderhoud.